Bereikbaarheid

Auto
Op de Ringweg A10 rondom Amsterdam, neemt u de afslag S116 “Amsterdam Noord, Centrum enVolendam (N247)”.
Rij richting Volendam totdat u de afslag Monnickendam ziet.
Gratis parkeren op de parkeerterreinen P1 en P10 (bij ingang Monnickendam), P4, P5, P6 en P7.

Bus
Wij zijn gemakkelijk te bereiken met de EBS bus.Stapt u uit bij de halte Bernardbrug (lijn 310, 312, 314 en 316)
of op de Nieuwpoortslaan (overige lijnen) en geniet van een korte wandeling met prachtig uitzicht over de haven.
Lijn 312, vanuit Amsterdam CS richting Edam
Lijn 314, vanuit Amsterdam CS richting Hoorn
Lijn 316, vanuit Amsterdam CS richting Edam
Lijn 103, vanuit Purmerend richting Monnickendam.
Lijn 111, vanuit Amsterdam Noord richting Monnickendam
Lijn 315, vanuit Amsterdam CS richting Monnickendam/Marken

EBS
Voor meer informatie, www.ebs-ovl.nl of www.9292.nl
Facebook: www.facebook.com/ebswaterland

Boot
Informatie en reserveren: www.zeilen-monnickendam.nl/visdagen

Marken Express
Nieuw tijdens de Monnickendammer Visdagen is een overtocht met de Marken Express van en naar Monnickendam.
De Marken Express vertrekt om 12:15, 13:45 en 15:15 vanuit Marken naar Monnickendam en om 13:00, 14:30 en 16:00 vanuit Monnickendam naar Marken.
Een unieke belevenis om de twee mooiste plaatsen in Holland op één dag te bezoeken. De ms. Marken is de originele boot uit 1923 die tot de jaren 70 heeft gevaren. Na 40 jaar wordt de dienst weer in gebruik genomen.

Beleef de Visdagen en het unieke Marken op één dag. Ook is het mogelijk een arrangement te boeken op www.markenexpress.nl. Dit jaar vaart de Marken Express tijdens deze visdagen een veerdienst tussen Marken en Monnickendam. Wij hebben voor jou een uniek arrangement samengesteld: Vaar met de Volendam Marken Express vanuit Volendam naar Marken.
Aan boord word je ontvangen met koffie of thee inclusief appelgebak. Na een wandeling over Marken word je bij Taverne de Visscher voorzien van een lokale (vissers)brunch. Na de brunch word je verwelkomt op ‘Ms. Marken’, het schip waarmee je de 30 minuten durende overtocht naar Monnickendam maakt. Bij het boarden word je voorzien van een glas prosecco om vervolgens richting Monnickendam te vertrekken.

Ms. Marken vertrekt uit de haven van Marken. Eenmaal aangekomen geven de Monnickendammer Visdagen een kijkje in het Monnickendam van weleer. De stadsgidsen geven je graag een rondleiding door het pittoreske Monnickendam dat vroeger meer dan 30 visrokerijen kende. Zij kunnen er alles over vertellen. Ze nemen je mee naar een indrukwekkende expositie over de watersnoodramp die Monnickendam precies 100 jaar geleden trof, toen de stad nog aan het open water lag van de Zuiderzee die toen nog in directe verbinding stond met de Noordzee. Op de Visdagen zitten behalve
visrokers ook mandenvlechters, klompenmakers en nettenboeters aan de kade. Lokale figuranten, aan het einde van de middag al behoorlijk in de olie, zorgen voor het nodige vermaak. Op een streekmarkt kunt u lokale producten proeven. Visserskoren zingen over de tijd van weleer. Kortom een unieke beleving van een dagje terug in de tijd in het Monnickendam van honderd jaar geleden!

 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2018 . All Rights Reserved